Nieuws

Bericht van Arianne op facebook

Datum: 
zaterdag, 13 april, 2019

Over brandweermannen, dankbaarheid en oranjekoek

Op de weg naar de winkels in Bolsward rijden we een paar keer per week langs de brandweerkazerne. Elke keer gaan onze gedachten dan weer terug naar de brand. 

We gaan er een keer heen om te bedanken zei Rens en de maanden vlogen voorbij. 

Straks zeggen we over tien jaar 'dat we dat eigenlijk hadden moeten doen' zei ik.

Misschien omdat we een 'ja' kregen van de verzekering dat we gister eindelijk met twintig oranjekoeken en een kratje bier naar de kazerne gingen. 

Pas daar realiseerden we ons dat het exact zes maanden geleden was. Ook op een dinsdag.

Op dinsdag oefent de brandweer in de kazerne en dat is ons geluk geweest. De beste tijd om een brand te hebben is dinsdag rond negen, weten we nu. Dan zijn ze net terug van de oefening. Wat een timing 9 oktober om 21.10, anders was de boerderij helemaal weggeweest. 

'Wat ons zoveel gegeven heeft, is de rust en de liefde hoe jullie ons hebben opgevangen. Drie brandweermannen die op zoek gingen naar onze kat, elke keer iemand die ons op de hoogte hield wat er daar binnen gebeurde, terwijl de vlammen uit het dak sloegen.' onze tranen stroomden toen we voor de hele club onze dank uitspraken.

Die avond gingen de mannen op de wagen routineus naar een schoorsteenbrand en werden enthousiast toen de melding een middenbrand werd. Ja, actie! Gister vertelden ze in detail hoe het was daar boven in het vuur en hoe zij dit blusten.

De stemmen herkende ik en flarden van die avond kwamen voorbij als ik opeens de gezichten in een helm voor me zag. Wat een heling is dit bezoek voor ons. 

Ook de mannen waren dankbaar. Dat gebeurt niet zoveel dat mensen komen danken. 

We mogen volgende week weer komen, ze hebben net een nieuwe Karaokeset. En ze komen allemaal op ons openingsfeest. 

Mocht je nu ook nog ergens in je achterhoofd hebben om iemand te bedanken... doen!

 

"De Daltons" geslaagd voor Brand!

Datum: 
maandag, 4 februari, 2019

Onze Daltons zijn vandaag geslaagd voor het deel brandbestrijding van de opleiding manschap a. De mannen mogen vanaf nu ingezet worden bij het bestrijden van branden. Daltons gefeliciteerd!

Open dag bij Brandweer Bolsward

Datum: 
zondag, 23 augustus, 2015

Op 19 september is er van 13:00 uur tot 17:00 uur een open dag bij de brandweer in Bolsward. Dit naar aanleiding van het 160 jarig jubileum dat wij vieren. In de kazerne aan de Hichtumerweg staan de deuren voor u open en zijn er verschillende demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Enerzijds staat de open dag in het teken van 'een kijkje in de keuken van de brandweer' en anderzijds geven we deze dag graag informatie over 'werken bij de brandweer als vrijwilliger'.

Demo's en brandweerauto's bekijken
Tijdens de open dag is er een gevarieerd programma voor jong en oud waarbij verschillende onderdelen van het werkveld aan bod komen. Zo is er bijvoorbeeld een traumaheli aanwezig en is er een spectaculaire demonstratie met een 'sprinklerinstallatie'. We laten u verder zien wat u moet doen als u thuis een vlam in de pan krijgt. Daarnaast kunt u zien hoe we te werk gaan tijdens een ongeval en vertellen we u wat u kunt doen als u ooit te maken krijgt met brand. En natuurlijk kunt u een kijkje nemen in een brandweerauto.

Partners bij hulpverlening
Ook partners in de hulpverlening zijn aanwezig tijdens de open dag. Denk hierbij onder andere aan de politie. De politie zorgt tijdens een ongeval of bij brand voor de veiligheid van de omstanders en verricht onderzoek naar de oorzaak van brand. De ambulance is ook aanwezig. Zij zorgen voor het vervoer naar het ziekenhuis en verzorgen slachtoffers van een ongeval of brand.

Tips voor een brandveilig leven
Op 19 september geven we ook informatie over een brandveilig leven. We vertellen u bijvoorbeeld over het belang van een rookmelder en hoe je moet vluchten door rook. Wilt u met de brandweer praten over uw brandveiligheid thuis en in uw omgeving? Kom langs en dan gaan wij graag met u hierover in gesprek.

Word jij onze nieuwe collega?
Bij Brandweer Fryslan werken bijna 1400 mensen waaonder ongeveer 1200 vrijwilligers. Bij de post Bolsward zijn 23 vrijwilligers actief, maar we kunnen wel wat versterking gebruiken. Altijd al eens gedacht 'Misschien is de brandweer wel iets voor mij?', dan nodigen wij u graag uit om tijdens de open dag met ons in gesprek te gaan.

Bolswarder Paint Run wederom een groot succes

Datum: 
donderdag, 25 juni, 2015

Net als vorig jaar hebben wij de leden van het Heamiel comité geassisteerd bij de Paint Run. Ruim 950 deelnemers liepen donderdagavond de vijf kilometer lange tocht door het centrum van Bolsward. Onze taak bij deze Paint Run is de deelnemers op verschillende punten in het parcours te voorzien van een mooi laagje verf. Wij als brandweer Bolsward kijken terug op een geslaagde editie van deze Paint Run. Klik hier voor de foto's. 

Onvergelijke laatste Trucktour

Datum: 
zondag, 7 juni, 2015

Een grote colonne met toeterende vrachtwagens vulde afgelopen zaterdagmiddag het straatbeeld in Bolsward en omstreken. Ook onze brandweerwagen was dit jaar weer van de partij. De jaarlijkse Trucktour wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij mogen meerijden voor een twee uur durende tocht in en rondom Bolsward. Veel publiek stond op deze zonnige middag langs de kant te zwaaien naar de passagiers van de toeterende voertuigen. Het evenement werd dit jaar voor de tiende en tevens laatste keer georaganiseerd. Mede hierdoor waren er veel aanmeldingen binnengekomen. Brandweer Bolsward kijkt met veel plezier terug op de gereden trucktours. Wij bedanken het bestuur en haar vrijwilligers voor het organiseren/mede mogelijk maken van deze tien bijzondere tochten.