Nieuws

"De Daltons" geslaagd voor Brand!

Datum: 
maandag, 4 februari, 2019

Onze Daltons zijn vandaag geslaagd voor het deel brandbestrijding van de opleiding manschap a. De mannen mogen vanaf nu ingezet worden bij het bestrijden van branden. Daltons gefeliciteerd!

Open dag bij Brandweer Bolsward

Datum: 
zondag, 23 augustus, 2015

Op 19 september is er van 13:00 uur tot 17:00 uur een open dag bij de brandweer in Bolsward. Dit naar aanleiding van het 160 jarig jubileum dat wij vieren. In de kazerne aan de Hichtumerweg staan de deuren voor u open en zijn er verschillende demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Enerzijds staat de open dag in het teken van 'een kijkje in de keuken van de brandweer' en anderzijds geven we deze dag graag informatie over 'werken bij de brandweer als vrijwilliger'.

Demo's en brandweerauto's bekijken
Tijdens de open dag is er een gevarieerd programma voor jong en oud waarbij verschillende onderdelen van het werkveld aan bod komen. Zo is er bijvoorbeeld een traumaheli aanwezig en is er een spectaculaire demonstratie met een 'sprinklerinstallatie'. We laten u verder zien wat u moet doen als u thuis een vlam in de pan krijgt. Daarnaast kunt u zien hoe we te werk gaan tijdens een ongeval en vertellen we u wat u kunt doen als u ooit te maken krijgt met brand. En natuurlijk kunt u een kijkje nemen in een brandweerauto.

Partners bij hulpverlening
Ook partners in de hulpverlening zijn aanwezig tijdens de open dag. Denk hierbij onder andere aan de politie. De politie zorgt tijdens een ongeval of bij brand voor de veiligheid van de omstanders en verricht onderzoek naar de oorzaak van brand. De ambulance is ook aanwezig. Zij zorgen voor het vervoer naar het ziekenhuis en verzorgen slachtoffers van een ongeval of brand.

Tips voor een brandveilig leven
Op 19 september geven we ook informatie over een brandveilig leven. We vertellen u bijvoorbeeld over het belang van een rookmelder en hoe je moet vluchten door rook. Wilt u met de brandweer praten over uw brandveiligheid thuis en in uw omgeving? Kom langs en dan gaan wij graag met u hierover in gesprek.

Word jij onze nieuwe collega?
Bij Brandweer Fryslan werken bijna 1400 mensen waaonder ongeveer 1200 vrijwilligers. Bij de post Bolsward zijn 23 vrijwilligers actief, maar we kunnen wel wat versterking gebruiken. Altijd al eens gedacht 'Misschien is de brandweer wel iets voor mij?', dan nodigen wij u graag uit om tijdens de open dag met ons in gesprek te gaan.

Bolswarder Paint Run wederom een groot succes

Datum: 
donderdag, 25 juni, 2015

Net als vorig jaar hebben wij de leden van het Heamiel comité geassisteerd bij de Paint Run. Ruim 950 deelnemers liepen donderdagavond de vijf kilometer lange tocht door het centrum van Bolsward. Onze taak bij deze Paint Run is de deelnemers op verschillende punten in het parcours te voorzien van een mooi laagje verf. Wij als brandweer Bolsward kijken terug op een geslaagde editie van deze Paint Run. Klik hier voor de foto's. 

Onvergelijke laatste Trucktour

Datum: 
zondag, 7 juni, 2015

Een grote colonne met toeterende vrachtwagens vulde afgelopen zaterdagmiddag het straatbeeld in Bolsward en omstreken. Ook onze brandweerwagen was dit jaar weer van de partij. De jaarlijkse Trucktour wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij mogen meerijden voor een twee uur durende tocht in en rondom Bolsward. Veel publiek stond op deze zonnige middag langs de kant te zwaaien naar de passagiers van de toeterende voertuigen. Het evenement werd dit jaar voor de tiende en tevens laatste keer georaganiseerd. Mede hierdoor waren er veel aanmeldingen binnengekomen. Brandweer Bolsward kijkt met veel plezier terug op de gereden trucktours. Wij bedanken het bestuur en haar vrijwilligers voor het organiseren/mede mogelijk maken van deze tien bijzondere tochten.