Bericht van Arianne op facebook

Datum: 
zaterdag, 13 april, 2019

Over brandweermannen, dankbaarheid en oranjekoek

Op de weg naar de winkels in Bolsward rijden we een paar keer per week langs de brandweerkazerne. Elke keer gaan onze gedachten dan weer terug naar de brand. 

We gaan er een keer heen om te bedanken zei Rens en de maanden vlogen voorbij. 

Straks zeggen we over tien jaar 'dat we dat eigenlijk hadden moeten doen' zei ik.

Misschien omdat we een 'ja' kregen van de verzekering dat we gister eindelijk met twintig oranjekoeken en een kratje bier naar de kazerne gingen. 

Pas daar realiseerden we ons dat het exact zes maanden geleden was. Ook op een dinsdag.

Op dinsdag oefent de brandweer in de kazerne en dat is ons geluk geweest. De beste tijd om een brand te hebben is dinsdag rond negen, weten we nu. Dan zijn ze net terug van de oefening. Wat een timing 9 oktober om 21.10, anders was de boerderij helemaal weggeweest. 

'Wat ons zoveel gegeven heeft, is de rust en de liefde hoe jullie ons hebben opgevangen. Drie brandweermannen die op zoek gingen naar onze kat, elke keer iemand die ons op de hoogte hield wat er daar binnen gebeurde, terwijl de vlammen uit het dak sloegen.' onze tranen stroomden toen we voor de hele club onze dank uitspraken.

Die avond gingen de mannen op de wagen routineus naar een schoorsteenbrand en werden enthousiast toen de melding een middenbrand werd. Ja, actie! Gister vertelden ze in detail hoe het was daar boven in het vuur en hoe zij dit blusten.

De stemmen herkende ik en flarden van die avond kwamen voorbij als ik opeens de gezichten in een helm voor me zag. Wat een heling is dit bezoek voor ons. 

Ook de mannen waren dankbaar. Dat gebeurt niet zoveel dat mensen komen danken. 

We mogen volgende week weer komen, ze hebben net een nieuwe Karaokeset. En ze komen allemaal op ons openingsfeest. 

Mocht je nu ook nog ergens in je achterhoofd hebben om iemand te bedanken... doen!